پروژه اتمی آخوندی – علائم عقب نشینی یا بازی با زمان!

همزمان با اعلام تصمیم ایالات متحده مبنی بر راه اندازی تمامی تحریم ها علیه مطامع مخرب رژیم آخوندی و راه انداختن مکانیسم ماشه، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی از سفر قریب الوقوع خود به تهران خبرداد.

از جمله دلائل این سفر، عبور رژیم آخوندی از خطوط قرمز و افزایش غنی سازی بالای ۵ درصد، راه اندازی سانتریفیوژهای مدل جدید، ذخیره سازی بیش از ۱۶۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده و نیز موضوع دوسایت مخفی می باشند.

بسیاری از کارشاسان براین باور هستند که صدور اجازه ورود این مقام بین المللی برای رایزنی و احتمالا بازدید از سایت های مورد اختلاف، آنهم در آخرین لحظات از سوی دیکتاتوری ولی فقیه، تماما در راستای خرید وقت و بازی با جامعه جهانی و راستی آزمایی است.

براین اساس و از آنجائیکه شکاف میان آژانس انرژی اتمی با رژیم آخوندی عمیق و موارد اختلاف بویژه برسر دو سایت نظامی که در آن آزمایشات اتمی صورت گرفته، بسیار گسترده می باشند، بعید بنظر می رسد که طرفین در فردای این دیدار به توافقی اصولی دست یابند.
همچنین باید به نیاز شدید رژیم آخوندی به گزارش مثبت از سوی آژانس انرژی اتمی اشاره نمود که قرار است پس از سفر رئیس آژانس به تهران و تا چند هفته دیگر انتشار یابد.
براین اساس عدم هرگونه همکاری از سوی دیکتاتوری ولی فقیه با جامعه بین الملل به معنای گزارش منفی آژانس از روند پیشرفت بر سر پروژه اتمی رژیم می باشد که منطقا وضعیت را برای خامنه ای بسیار دشوار خواهد نمود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در رابطه با سفر رافائل گروسی به ایران از جمله نوشته است: «رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه به ایران می‌رود تا برای کسب دسترسی به دو سایت که گمان می‌رود مواد مرتبط با فعالیت اتمی اعلام نشده در آنها انبار شده یا مورد استفاده بوده، فشار بیاورد». (سایت مجاهدین خلق ۲ شهریور ۱۳۹۹)
ترجمان این جملات به معنای آن است که آژانس بین المللی انرژی اتمی بطور مشخص خواهان بازدید وکنترل از دو سایت «تورقوز آباد و پارچین» می باشد.

همچنین در خردادماه گذشته نیز رئیس آژانس اتمی در آخرین در توئیتی بر پنهانکاری و عدم همکاری رژیم آخوندی اینگونه تاکید کرده بود ««من با نگرانی عمیق اشاره می‌کنم که ایران بیش از چهار ماه است که از دسترسی ما به دو مکان خودداری می‌کند و تقریبا یکسال است که در بحث‌های جدی برای روشن شدن سوال‌های ما درباره مواد هسته‌ای احتمالی اعلام نشده و فعالیت‌های مرتبط هسته‌ای شرکت نکرده است».

به موازات این وضعیت نیز باید به مواضع ضد و نقیض رژیم در رابطه با این سفر اشاره نمود. در حالیکه دولت شیخ حسن روحانی و بویژه ماله کش اعظم نظام در وزارت خارجه ، جیب گشادی برای نتایج این دیدار دوخته اند ، اما باند ولی فقیه برخلاف عرف دیپلماتیک دست به تهدید و شانتاژ زده است. نمونه هایی مانند مواضع کیهان وابسته به بیت ولی فقیه و یا سخنان نمانده رژیم در سازمان ملل گویای این بلبشو در درون حاکمیت می باشد.

روزنامه خراسان (۲ شهریور ۱۳۹۹) در رابطه با این مواضع، از جمله نوشته است: «مجید تخت روانچی نماینده دایم کشورمان در سازمان ملل متحد نیز در گفت و گویی اینترنتی با انجمن کنترل سلاح واشنگتن، یکی از ابزارهای مهم ایران برای مقابله با زورگویی آمریکا را بازگشت به ساخت راکتور قدیمی اراک بیان کرد».