بیانیهٔ اکثریت پارلمان ایسلند
شامل ۳۲عضو از ۶۳عضو پارلمان
بیانیه ایران ۲۰۲۵
حمایت از طرح ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی
لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران
بهرسمیت شناختن مبارزه کانونهای شورشی با سپاه پاسداران
امضاکنندگان شامل:
۳رئیس کمیته و ۲نایبرئیس پارلمان
و ۶وزیر پیشین در دولت ایسلند
بیانیهٔ اکثریت پارلمان ایسلند
وضعیت حقوقبشر در ایران مایه نگرانی عمیق است. دستکم ۱۰۰۰ اعدام توسط رژیم ایران در سال۲۰۲۴ صورت گرفت. کمرشکن شدن حزبالله و سقوط برقآسای دیکتاتور سوریه، این رژیم را بهشدت تضعیف کرده است. تجربه سوریه نشان داد رژیمهایی مانند (حکومتهای) تهران و دمشق، برخلاف آنچه تبلیغ میکنند در معرض سقوط هستند.
قرار گرفتن در کنار مردم ایران که خواهان تغییر رژیم هستند، یک سیاست درست و یک ضرورت اخلاقی است. مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها باید در کانون یک سیاست اصولی در قبال ایران باشند.
مردم ایران در قیام ۱۴۰۱ هر گونه دیکتاتوری چه سلطنتی یا مذهبی را رد کردند و خواستار یک جمهوری دموکراتیک شدند. رژیم ایران همهٔ راههای فعالیت سیاسی را مسدود کرده است. بنابراین باید حق مردم ایران برای تغییر رژیم و کانونهای شورشی مجاهدین برای مبارزه با سپاه پاسداران بهرسمیت شناخته شود و سپاه (پاسداران) در لیست تروریستی قرار گیرد.
اپوزیسیون ایران با برنامه دموکراتیک خود و طرح ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده شورای ملی مقاومت به همبستگی ملی فراخوان میدهد و نقشه مسیری برای پایان دادن به دیکتاتوری مذهبی و انتقال حاکمیت به نمایندگان مردم ارائه میکند.
دیلیا میست آینارزدوتیر – نایبرئیس پارلمان ایسلند
دوستان عزیز، تغییر در ایران مسأله «آیا» نیست، بلکه مسأله «چه زمانی» است. من چند سال پیش با این جنبش شجاعانه آشنا شدم؛ ابتدا بهعنوان مشاور سیاسی وزیر خارجه ایسلند، و سپس بهعنوان عضوی از پارلمان ایسلند، آلثینگی. بهعنوان یک زن و یک سیاستمدار از ایسلند، کشوری که به تعهد خود به برابری جنسیتی در سراسر جهان شهرت دارد، نقش محوری زنان در مقاومت ایران توجه و احترام من را برانگیخت.
این واقعیت البته با تصویر کنونی ایران که در آن زنان با سرکوب شدید مواجه هستند، در تضاد است. با وجود این شرایط، زنان در ایران – و البته مردم ایران – همچنان با قدرت و شجاعت برخاستهاند. دیدار با خانم رجوی و پیگیری فعالیتها و برنامهشان که نقشه راهی برای آینده ایران است، برای من دلگرمکننده بوده است؛ برنامهیی که بر آزادی، دموکراسی، برابری جنسیتی، جدایی دین از حکومت و ایرانی بدون سلاح هستهیی تأکید دارد.
این چشمانداز در کشوری که حکومت آن زیر فشار فزاینده نارضایتیها در حال فروپاشی است و جنبشی نیرومند به رهبری زنان و جوانان خواهان دگرگونی دموکراتیک میباشد، بسیار حیاتی است. امروز، ما از جوانان شجاع درون ایران که در برابر خشونت رژیم ایستادگی میکنند، قدردانی میکنیم. فداکاریهای آنان فضای ترس را درهممیشکند و وظیفه ما را برای رساندن صدای آنان به جهان پررنگتر میسازد. میخواهم از این فرصت استفاده کنم و به پرونده احسان فریدی دانشجویی از تبریز که تنها بهدلیل حمایت از این آرمان به اعدام محکوم شده است، اشاره کنم. من حمایت سیاسی خود را از او و مبارزهاش اعلام کردهام و تلاش دارم تا توجه جهانیان را به وضعیت وحشتناک او جلب کنم. با غرور فراوان اعلام میکنم که اکثریت نمایندگان پارلمان ایسلند از بیانیه مشترک حمایت از مبارزه مردم ایران برای آزادی و دموکراسی پشتیبانی کردهاند.
حمایت مستمر ما از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون، نشاندهنده تعهد ما به حقوقبشر، دموکراسی و برابری جنسیتی است. در نهایت، هیچ دموکراسی پایداری بدون برابری جنسیتی ممکن نیست و هیچ آزادییی بدون مقاومت دوام نمیآورد. من محکم در همبستگی با زنان شجاع و مردم ایران ایستادهام؛ صدای واقعی مقاومت و آزادی. سپاسگزارم.