زینت میرهاشمی
سرانجام تکلیف شناور نفتی که از روز شنبه ۲۲ تیرماه ناپدید شده بود با بیانیه نیروی دریایی سپاه پاسداران در روز پنجشنبه ۲۷ تیر معلوم شد. اعلام توقیف این نفتکش از طرف سپاه در حالی است که رژیم ار طریق وزارت خارجه اش اعلام کرده بود که یک نفتکش به دلیل نقص فنی به آبهای ایران هدایت شده است. از قرار معلوم هدایت این نفتکش برای نمایش اقتدار سپاه پاسداران انجام شده است.
موضع گیری وزارت امور خارجه رژیم در هنگام گم شدن این نفتکش با بیانیه سپاه کاملا تفاوت دارد. اختلاف این دو موضع که از دید همگان پنهان نیست، سردرگمی و ناتوانی رژیم را در بن بستی که در آن گرفتار است نشان می دهد.
این اقدام به هر شکلی که به سرانجام رسد، به سود رژیم نخواهد بود و موقعیت را برای حکومت دشوارتر خواهد کرد. حتا اگر پذیرفته شود که این عمل در راستای تلافی توقیف نفتکش رژیم در جبل الطارق باشد، شرایط را بحرانی تر خواهد کرد. رژیم تنگه هرمز را گروگان گرفته و از آن به عنوان یک ابزار اقتدار سپاه تروریستی پاسداران استفاده می کند. از تهدیدهای حسن روحانی تا تهدیدهای سران سپاه و خامنه ای بر استفاده از تنگه هرمز به عنوان رهایی از فشار آمریکا. این اقدام معلوم می کند که رژیم در ناامن کردن این آبراه نفتی و نظامی کردن آن و کشاندن نیروهای آمریکا و انگلیس به این منطقه نقش اصلی را دارد و این بازی خطرناک به ضرر مردم ایران تمام خواهد شد.
در پی این کشتی ربایی، سخنگوی دولت انگلیس از تعهد این کشور به «حفظ عبور و مرور آزاد دریایی بر اساس حقوق بین الملل» تاکید کرد.
تهدید سرکرده سپاه، حسین سلامی در روز پنجشنبه، مبنی بر راهبرد تهاجمی، از بازی با نفتکشها برای فشار برابر فشار حکایت می کند. راهبردی که به نظر می آید تا کنون خریداری ندارد. وی گفت در صورت «خطای محاسباتی دشمن» استراتژی رژیم از دفاعی به تهاجمی تبدیل خواهد شد. این حرف در حالی است که رویدادها نشان می دهد که رژیم در برابر فشارها بیش از هر هنگام به موضعی تدافعی روی آورده است.
حکومت چند روزی در پشت آهن پاره های پهپاد آمریکایی سنگر گرفت و قدرت موشکی خود را به نمایش گذاشت. اما بر خلاف پیش بینیهایش، این ماجرا باز به نفع رژیم تمام نشد و لیست تحریمها بیشتر شد.
حرف سرکرده نیروی قدس سپاه پاسداران در رابطه با تحریمها با توجه به دست و پا زدنهای رژیم برای برون رفت از تحریمها، نمایی از بحران درون هرم قدرت است. قاسم سلیمانی در حالی تحریمها را فرصتی برای رهایی از وابستگی به نفت دانسته، که وزیر نفت از نفت دزدی در سطح کلان حرف می زند. به گفته وزیر نفت رژیم «رئیس حراست اقدام به نفتدزدی میکرد و با حفر چاهی پنج متری از لوله اصلی نفت را میدزدید». این سخنان، حرفهای قاسم سلیمانی را بیشتر معنا می کند.
در رویدادی دیگر، وزیر بهداشت رژیم در روز یکشنبه ۲۳ تیر از «وقوع فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی در پزشکی» خبر داده است.
همپای رشد فساد در بالاترین سطح حکومت و در سکوت خودیها، سفره مردم هر روز خالی تر می شود. همانقدر که دزدی بیداد می کند فقر هم بیداد می کند. رژیم همزمان با تولید تنش و بحران در منطقه، در داخل بیش از هر زمان دست به سرکوب می زند. بیش از هر هنگام ورق خوردن سرنوشت رژیم در دست توانای مردم ایران قرار دارد. سرنوشت رژیم با سرنگونی آن به سود مردم ایران و منطقه ورق خواهد خورد.
جنگ خبر