بیانیه ۲۰ وزیر سابق اروپا – ضرورت قاطعیت اروپا در برابر تروریسم رژیم ایران

در ۲۷ نوامبر و ۳دسامبر سال ۲۰۲۰پس از تقریباً دو سال و نیم تحقیق، دادگاه آنتورپ پرونده چهار متهم از جمله یک دیپلومات رژیم ایران (اسدالله اسدی) را به دلیل تلاش برای بمب گذاری در گردهمایی بزرگ شورای ملی مقاومت ایران (اپوزیسیون اصلی ایران) در ژوئن ۲۰۱۸در ویلپنت فرانسه، مورد رسیدگی قرار داد. صدور حکم در ۴ فوریه ۲۰۲۱ پیش بینی می شود. صرف نظر از رای نهایی دادگاه، دامنه جرم مستلزم آن است که اتحادیه اروپا رویکرد خود در قبال ایران را بررسی کند.
چنانچه توطئه بمب گذاری تروریستی در ژوئن ۲۰۱۸ در ویلپنت موفقیت آمیز می‌بود صدها بی گناه از جمله شهروندان اروپایی و چهره های برجسته سیاسی در این واقعه کشته می شدند.
رئیس امنیت ملی بلژیک گفت: حمله توسط رژیم ایران و تحت رهبری آن طراحی شد
در گزارشی بتاریخ ۱۰ آوریل ۱۹۹۷ ریاست اتحادیه اروپا اعلام کرد: “در یافته های دیوانعالی دادگستری در برلین در پرونده میکونوس، دخالت مقامات رژیم ایران در بالاترین سطح مشخص شد”. در تاریخ ۲۹ آوریل ۱۹۹۷، شورای اتحادیه اروپا مجدداً تأیید کرد که هر گونه پیشرفت در عادیسازی روابط اتحادیه اروپا با رژیم ایران در صورتی عملی خواهد بود که مقامهای این رژیم به هنجارهای قوانین بین الملل احترام بگذارند و از اقدامات تروریستی از جمله علیه شهروندان ایرانی مقیم خارج کشور بپرهیزند و در جلوگیری از چنین اعمالی همکاری نمایند. بدین ترتیب، تصمیم به اخراج ایرانیانی گرفت که کارکردهای اطلاعاتی و امنیتی دارند. دوازده کشور دیگر که در آن زمان جزو کشورهای عضو اتحادیه اروپا نبودند از جمله بلغارستان، جمهوری چک، استونی، مجارستان، ایسلند، لتونی، لیتوانی، نروژ، لهستان، رومانی، اسلواکی و اسلوونی نیز خود را با این اعلامیه منطبق کردند.
۲۳ سال بعد از دادگاه میکونوس، این بار یک دیپلومات شاغل رژیم ایران شخصاً درگیر شده و بمب را از طریق شرکت هواپیمایی تجاری از ایران آورده و آن را دستی به بمبگذارانی که قرار بود آنرا کار بگذارند تحویل داده است. بنابراین، شواهد انکار ناپذیر در پرونده تروریستی ویلپنت نشان می دهد که دخالت مقامهای رژیم ایران در بالاترین سطح نه تنها پایان نیافته بلکه به طرحهایی برای قتل عام ارتقا یافته است.
اخراج سفیر و سه دیپلمات این رژیم از آلبانی و سه دیپلمات دیگر از فرانسه و هلند بدنبال اقدامات تروریستی (مارس ۲۰۱۸) و در دانمارک (اکتبر ۲۰۱۸)، نشان می‌دهد که نقش سفارت و دیپلماتهای رژیم در این اقدامات برای مقامهای ذیربط محرز بوده است.
با اینحال، عمیقاً نگران هستیم که اتحادیه اروپا در اقدامات ضروری موفق نبوده است. اتحادیه اروپا فقط دو نفر و بخشی از وزارت اطلاعات را در لیست گذاشت و به کار خود طبق روال گذشته ادامه داد که این غیرقابل قبول است.
عدم اقدام مناسب از سوی اروپا موجب گستاخی مقامهای رژیم ایران در پیگیری اقدامات شیطانی خود از جمله تروریسم در اروپا شده است و به آنها اطمینان خاطر می‌دهد که از مجازات مصون هستند و هر کاری که در اروپا انجام دهند،حتی بمب گذاری در یک گردهمایی مسالمت آمیز که می تواند منجر به کشتار صدها نفر شود، عواقبی برایشان به همراه نخواهد داشت. در وضعیت فعلی اروپا سهم مشخصی از مسئولیت را برعهده دارد.
ما امضاکنندگان بیانیه، از شارل میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا،جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، دیوید ساسولی رییس پارلمان اروپا و همچنین رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی غیر عضو اتحادیه اروپا خواهان اجرای این موارد هستیم:
۱-آمران این رشته اقدامات تروریستی که در زمره سران رژیم آخوندها هستند باید تحت پیگیرد و در برابر عدالت قرار بگیرند. این یک اقدام ضروری و بازدارنده در مقابل پدرخوانده تروریسم بین المللی در جهان امروز است.
۲- وزیر خارجه رژیم، جواد ظریف باید بخاطر نقش اثبات شده دیپلومات او در توطئه انفجار یک گردهمایی مسالمت آمیز در ویلپنت فرانسه مورد حسابرسی قرار گیرد. در این رابطه فعالیتهای سفارتخانه ها و مراکز مذهبی و فرهنگی رژیم ایران بایستی زیر نظر گرفته شود و روابط دیپلوماتیک با این رژیم بایستی کاهش پیدا کند و بازگشت به روابط دیپلماتیک نرمال مشروط به آن شود که رژیم ایران دستگاه تروریستی اش را در اروپا جمع کند و تضمین بدهد که دیگر هیچوقت مجددا درگیر تروریسم در اروپا نشود.
۳-اتحادیه اروپا باید تمامیت وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران را به‌عنوان موجودیت‌های تروریستی نامگذاری کند. ماموران و مزدوران آنها در کشورهای اروپایی باید محاکمه و مجازات و اخراج شوند. دادن پناهندگی سیاسی و ناسیونالیته به این مزدوران در کشورهای اروپایی باید خط قرمز باشد. تجربه نشان داده است این امکانات ابزاری در دست رژیم برای جاسوسی و تروریسم است.
۴-ما همچنین نسبت به ضرورت رویکرد قاطع با هرگونه شانتاژ و باج خواهی و گروگانگیری از جانب رژیم ایران تاکید می‌کنیم، تهدیداتی که پیشاپیش دیپلومات تروریست دستگیر شده با مقامات قضایی بلژیک در میان گذاشته است. مماشات با این رژیم غذا دادن به تمساح است.
۵-و در انتها، رژیم ایران در ژانویه ۲۰۲۱ غنی سازی اورانیوم تا ۲۰٪ را مجددا از سر گرفته است که این خود یک نقض دیگر توافقنامه هسته ای است. این بایستی توسط رهبران اروپا بشدت محکوم شود. ما از یک فراخوان اروپایی برای تحریمها علیه ایران استقبال میکنیم.

• امضاکنندگان بیانیه ضرورت قاطعیت اروپا در برابر تروریسم رژیم ایران
    وزیر خارجه ایتالیا جولیو ترتزی- ۲۰۱۳
    تریان باسسکو Traian Băsescu رئیس جمهور رومانی- ۲۰۱۴
    پترو رومان Petre Roman نخست وزیر پیشین رومانی